Įskaudinta Meilė




Mes sakome „meilė įskaudina“, „meilė išdavė“, o ar gali meilė tai daryti? Arba sakoma: „jo meilė ją įskaudino“. Tai ne meilė skaudina. Meilė – tai jausmas, susidedantis iš daugelio atspalvių – rūpestis, užuojauta, kantrybė, supratimas, ir t.t. tai jausmas, kurį mes pavadinome „meile“. O gal tai tik paprastas žodis? Tiesiog žodis, kuriuo pavadintas jausmas, arba jausmas, kurį mes vadiname šiuo žodžiu. Bet kodėl taip sakome? Jeigu tai tik žodis – tai ar gali jis taip stipriai mus veikti – skaudinti? Gali, jeigu...jeigu kartu su šiuo žodžiu mes gauname supratimą, kad tai skauda. Šiuo atveju („meilė įskaudino“), mes su žodžiu „meilė“ gauname skausmą. Jeigu pradėtume logiškai mąstyti apie tik žodį „meilė“, atrastume daugiau nei tik skausmas – tai privestų iki aiškesnio supratimo, ką reiškia šis žodis ir pasirodytų, kad skausmas tai visai kas kita. Tada „meilė“ atrodytų visai kitaip. Jei ne skausmas - tai gal džiaugsmas, rūpestis, malonumas, gėris. Ir visai ne skausmas. Pabandykite pagalvoti apie tai, kai jus „įskaudina meilė“, gal atrasite ir suprasite žodžio „meilė“ prasmę plačiau?

„Myliu“ – sakome, kai jaučiame jam/jai kažką tokio ypatingo, kurį apsakyti nemokame. O tai tiesiog malonumas būti drauge; laiką praleisti įdomiai; atskubėti į pagalbą patariant kai tai būtina; suprasti jį/ją, kai jam skauda dvasiškai; pajausti, kad jam/jai kažkas negerai dūšioje; nujausti, kad jam/jai gresia kažkas blogo; nuspėti, kad jam/jai gali būti žymiai geriau, jei „patarsite“ tik mintimis, bet ne žodžiu; tai žinojimas, kurio neįmanoma apsakyti, ar gal tiksliau nuojauta, kad jis/ji visada yra ir bus šalia, net jeigu manysi, kad jau viskas turėtų baigtis. Ar tai jautėte kada?....

2015 10 17

2 komentarai:

Unknown rašė...

Meilė neskaudina ir negali skaudinti. O jei įskaudino, tai buvo ne meilė, o Jūsų aprašytas "Suvaidintas jausmas" šio psl. rašinyje.
Dievas yra Meilė.
Kraujas yra Meilė.
Jie neskaudina.

Ruta As rašė...

Ačiū, Virginijau, kad skaitote ir už mintis. Taip, sutinku su Jumis. Tikra meilė neskaudina... Aš kita prasme rašiau.